Openhartigheden

openhartigheden-2
Over de lach en de traan in de liefde

Begin 2002 werd Abraham Lüttger gevraagd om in opdracht van The European Society of Cardiology (ESC) een boekje te creëren met betrekking tot het hart. Deze eervolle opdracht heeft geresulteerd in zijn eerste boekje: Heart to heart. Het werd in het Engels uitgegeven in 2002 door zijn uitgever Gijs Pool van Heart-Art.

Het boekje bevat teksten van Abraham Lüttger en anderen die het hart tot onderwerp hebben.
Uit zijn hartenperiode (1990-2000) werden in Heart to heart 22 schilderijen in full-colour afgebeeld. (De gehele oplage van dit boekje is uitverkocht.)

Zijn tweede boekje, Openhartigheden, dat over de lach en de traan in de liefde gaat werd in 2004 uitgegeven. Het bevat 70 pagina’s met teksten van zijn hand – en anderen – die over de liefde gaan.
In het boekje werden 37 full-colour foto’s gereproduceerd welke hij heeft vastgelegd op zijn vele studiereizen.
Openhartigheden is niet meer te koop via de boekhandel, maar nog uitsluitend verkrijgbaar als collector’s item via arles@wxs.nl.
Openhartigheden werd door Rob Stolk gedrukt in Amsterdam en als luxe editie in 2004 uitgebracht.
De kunstenaar heeft zijn boekje o.a. ten doop gehouden in de kunstenaars-sociëteit Arti et Amicitiae, Amsterdam.
Van de verkoop is 10% overgemaakt aan War-Child, een organisatie die de kunstenaar na aan het hart ligt.
Zie zijn interview in het Reader’s Digest Magazine over de zoektocht die hij na 50 jaar heeft ondernomen om de vrouw te vinden die hem (‘War-Child‘) de Hongerwinter van 1944 – 1945 heeft doen overleven.

In november 2006 bracht de kunstenaar zijn derde boek Valentines Breakfast uit. Het bevat 19 korte verhalen van zijn hand over zijn ervaringen in de kunstwereld en zijn liefdesrelaties. Tevens bevat het twee door hem bewerkte sprookjes van H.C. Andersen (De nachtegaal en Het meisje met de zwavelstokjes).
Van dit boekje zijn nog een aantal exemplaren te koop via arles@wxs.nl
Spin is een van deze negentien korte verhalen en is te lezen op deze website. Let op! Mensen met een arachnafobie (spinnenfobie) kunnen dit verhaal beter overslaan!

Klik hier om het verhaal Spin te lezen.